Afspraak maken?

Bel: 06-27036411

Of stuur een berichtje:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
Anti-spam vraag: Wat zijn de laatste 2 cijfers van mijn telefoonnummer

Scenar behandeling

SCENAR staat voor Self Controlled Energy Neurone Adaptive Regulator en is een methode die enkele unieke kenmerken van de huid gebruikt, namelijk informatie voorziening in twee richtingen. Het doel hiervan is regulering van het zenuwstelsel om snel en op natuurlijke wijze pijn te verminderen en te herstellen van een blessure of inspanning. 

Door middel van verfijnde biofeedback vormt zich een informatie dialoog met het lichaam, mogelijk gemaakt doordat de impulsen die de Scenar uitzendt sterk lijken op de eigen signalen van de hersenen en het zenuwstelsel.

Aan de hand van de reacties van het lichaam ontwikkelt de Scenar steeds nieuwe patronen van impulsen om te voorkomen dat het lichaam zich aan de prikkels kan aanpassen. Deze directe interactie met het Centraal Zenuwstelsel stimuleert interne communicatie en daarmee de functionele herstelprocessen in het lichaam enorm.

Een uniek effect van Scenar impulsen is de activering de neuropeptiden aanmaak in de C vezels van het zenuwstelsel. Neuropeptiden zijn de stoffen die nodig zijn om te kunnen herstellen.

Aanwijzingen en feedback van de sporter en de reacties in de huid, en daarmee ook het zenuwstelsel, geven voor de behandelaar steeds de optimale instellingen, lokatie en wijze van behandeling aan.

 

Effecten van behandeling:

De meest in het oog springende effecten van de Scenar methode zien we bij blessures en in revalidatie: snelle pijnvermindering, minder zwelling en eerder een normale bewegingsuitslag. De sporter kan eerder starten met een eventueel oefenschema of hersteltraining en terugkeren naar de normale sportbeoefening.

scenarZet Scenar in bij:  
•Pijn
•Achillespees blessure
•Enkelblessure
•Schouderblessure
•Knieblessure
•Shin Splint
•Zweepslag
•Tenniselleboog

..en diverse andere blessures.

 

 

Bij acute klachten kunnen een paar behandelingen voldoende zijn om u van uw klachten af te helpen.